Fondacija Kairos na Međunarodnom sajmu gospodarstva “Mostar 2018”

Ovaj tjedan u Mostaru se održava 21. tradicionalni Međunarodni sajam gospodarstva, a na kojemu turističku ponudu općine Busovača i ove godine prezentira Fondacija Kairos u suradnji sa sportsko-rekreacijskim centrom Busovačka planina (pansion Mečava) i sportsko-rekreacijskim centrom Pridolci.

Spomenuti prezentiraju turističke potencijale naše općine i sve ono što Busovača zainteresiranima može ponuditi.

U izjavi za naš portal Željko Grubešić, predsjednik Fondacije Kairos, kazao je kako Fondacija Kairos predstavlja bogatu turističku ponudu naše općine.

“Busovača ima široku turističku ponudu. Moram spomenuti naša skijališta, lovišta, znači lov i ribolov, kulturno naslijeđe, a tu su i adrenalinski sportovi. Kompletna dopuna svemu je i bogata gastronomska ponuda”, kazao je Grubešić te dodao:

“Ovim putem se zahvaljujem Općini Busovača i Vladi Kantona Središnja Bosna što su nam financijskom pomoći omogućili dolazak na Međunarodni sajam gospodarstva u Mostar te pozivam sugrađane, ako imaju priliku, da posjete isti pa tako i naš izložbeni prostor”.

Na sajmu i druga poduzeća iz ŽSB

Vlada Županije Središnja Bosna i ove godine sudjeluje na Sajmu ali i subvencionira sudjelovanje brojnih privatnih i javnih poduzeća. Tako je na prijedlog ministarstva gospodarstva izdvojeno 40.091,24 KM, za sufinanciranje nastupa na Međunarodnom sajmu gospodarstva „Mostar 2018“.

Subvencionirani su svi prijavljeni pravni subjekti, njih 30-ak na 23 promotivna štanda. Neki od subjekata iz ŽSB koji se predstavljaju na sajmu su:

Turistička zajednica ŽSB
Agencija za zaštitu i razvoj turističkih potencijala općine Jajce
Ovnak Vitez
Hart Vitez
Reumal Fojnica
Kupres Milch d.o.o G.Vakuf/Uskoplje
Mer-Kunić Jajce
ATT d.o.o. Gornji Vakuf/Uskoplje
Organska proizvodnja HERCEG Novi Travnik
NIZAM d.o.o. Jajce
Caffe Matic Kiseljak
Faik d.0.0. Novi Travnik
Fruit&Flowers Mili d.o.o. Kiseljak
Bojo Metal d.o.o. Kiseljak
SRC Busovačka planina Busovača
Borac konfekcija Travnik
ROLVAGA Kiseljak
Udruženje obrtnika-poslodavaca Donji Vakuf
Barić d.o.o. Kiseljak

Štand Vlade ŽSB posjetilo je i visoko izaslanstvo predvođeno članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem i predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.